“Nu ik zelfverzekerder ben en fijne contacten heb in de buurt, organiseer ik zelf avonden voor en met Marokkaanse vrouwen om mijn ervaringen en tips te delen.”

“Nu ik zelfverzekerder ben en fijne contacten heb in de buurt, organiseer ik zelf avonden voor en met Marokkaanse vrouwen om mijn ervaringen en tips te delen.”

voor mijzelf of voor iemand in mijn omgeving

Samen zorgen doen wij zo

ZorgSamen werkt aan een samenleving waarin iedereen ertoe doet en dat doen wij niet alleen. Wij werken samen met andere professionele organisaties in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam en met vrijwilligers, met mantelzorgers en ervaringsdeskundigen. Daarnaast werken we met bestaande maatschappelijke initiatieven in jouw wijk of stad. Ook betrekken wij jouw familie, vrienden en buren. En de inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Want met elkaar houden wij het welzijn van onze buurtgenoten in de gaten. Wij zorgen voor elkaar, door te helpen waar dat nodig is.

Wij zorgen voor elkaar

Sociale contacten zijn van onschatbare waarde voor ons welzijn en geluk. Vaak vinden we deze waardevolle contacten dichtbij. Denk aan je familie, vrienden, kennissen of buren. Soms kunnen omstandigheden ervoor zorgen dat deze cirkel van contacten kleiner wordt of dat er belemmeringen ontstaan die het moeilijk maken om in contact te blijven met anderen. Heb je geen contact met anderen of veel minder dan je graag zou willen? Wij helpen je graag bij het ontmoeten van mensen in jouw buurt. Zo bouw je een eigen sociaal netwerk op.

Iedereen mag meedoen!

In iedere wijk of buurt is van alles te doen. Sportverenigingen, een school, de kerk of een buurthuis organiseren vaak activiteiten voor buurtbewoners. Niet iedereen weet dit of kan de weg daar naartoe zelf vinden. Wil je graag meedoen met zo’n activiteit? Kijk dan eens op de Sociale Kaart van jouw stad. Daar vind je veel van de activiteiten van jouw stad op een rij. Schroom niet en neem gewoon eens contact op!

 

Sociale kaart Maassluis

Sociale kaart Vlaardingen

Sociale kaart Schiedam

Erop uit

Ook zijn er diverse vrijwilligersorganisaties in jouw stad. Zij denken graag met jou mee en kunnen je in contact brengen met een vrijwilliger die jou kan helpen. Iemand die dezelfde hobby heeft als jij bijvoorbeeld. Of iemand die jouw rolstoel kan duwen en die er graag regelmatig samen met jou op uit gaat. Dus kijk gerust eens op deze website.

Speciaal voor de oudere inwoners

Er zijn meer mensen op zoek naar contact. Zo organiseert Seniorenwelzijn visiteclubs. Deze clubs zijn groepjes gelijkgestemde 55-plussers die weinig sociale contacten hebben. Wekelijks komen zij bij elkaar voor een gezellig praatje, zingeving en een fijne invulling van hun dag. Doordat het aantal deelnemers van een visiteclub klein is, is het een veilige omgeving en is er veel persoonlijke aandacht. Deze clubs worden georganiseerd in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

Of kijk eens op dit
online platform. Hier vind je dagelijks nieuwe artikelen en leuke verhalen met thema’s als doen, gezondheid, wonen, ontmoeten en ontspannen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Op dit platform vind je ook leuke activiteiten in jouw stad, waaraan iedereen kan deelnemen.

Het wijkteam in jouw gemeente helpt je graag op weg

Wil je andere mensen ontmoeten door mee te doen met een activiteit in jouw buurt of stad, maar durf je de eerste stap niet te zetten? Of lukt het simpelweg niet, omdat je chronisch ziek bent of een beperking hebt? Het wijkteam in jouw gemeente helpt je dan graag op weg.

 

Wil je contact opnemen met het wijkteam in jouw stad? Gewoon doen! Hier vind je hun contactgegevens.

Wil jij iets betekenen voor jouw buurtgenoten?

Dat is heel fijn! Door actief betrokken te zijn in jouw buurt en goed te letten op het welzijn van jouw buren, draag je bij aan een positieve leefomgeving. Niet alleen voor jezelf maar ook voor jouw buren. Je kunt daarom altijd overwegen om zelf vrijwilliger te worden!


Ontdek hoe jij iets kunt bijdragen in jouw buurt:

ZorgSamen MVS gebruikt alleen technische en functionele cookies.